Kansanedustaja Raimo Piirainen: Kainuulaisten työpaikkojen säilyttämisen puolesta täytyy laittaa kaikki voimat liikkeelle.

Ajankohtaista,Etusivu

Kainuun teollisuus on viime vuodet ollut rakennemuutoksen kourissa. Kun metsäteollisuudesta hävisi työpaikkoja, korvaavia työpaikkoja syntyi muun muassa Talvivaaran. Nyt nämä työpaikat ovat uhattuina. Myös Transtech Oy työllistää satoja kainuulaisia, mutta kovin moni ei ole kiinnittänyt huomiota Otanmäessä toimivan Transtech Oy:n nykyiseen tilanteeseen.

Transtech on tehnyt vahvaa kehitystyötä ja suomalaiset pitävät yhtiön VR:lle tekemiä vaunuja toimivina ja miellyttävinä matkustaa. Yhtiö on tuonut markkinoille myös uuden raitiovaunu Arcticin, josta ollaan kiinnostuneita myös Keski-Euroopassa. Venäjäpakotteet ovat aiheuttaneet yhtiölle nyt kuitenkin hankalan tilanteen, kun vaunujen osatoimitukset ovat katkenneet ja ruplan kurssin heikentyminen vaikuttaa vaunutilauksiin. Tämän vuoksi yhtiöllä on käynnissä YT-menettely ja vähintäänkin lomautuksia on työntekijöille tulossa.

– Tässä kriittisessä tilanteessa tehtaan työntekijöiden ja johdon suhteiden tulee olla luottamukselliset ja toimivat. Hyvillä luottamuksellisilla suhteilla pystytään tekemään paras mahdollinen työ tehtaan toiminnan hyväksi, kannustaa Piirainen.

– Pidän tärkeänä, että tässä tilanteessa myös Transtech otettaisiin äkillisen rakennemuutoksen piirin. Jos toiminta Transtechin tehtailla lakkaisi, olisi tilanne Kajaanin ja Kainuun kannalta katastrofaalinen, huomauttaa Piirainen.

Lisätietoja antaa: Raimo Piirainen, puh. 050 – 5121 587